Kotel na pelete 10, 15, 20, 25, 30kW

KWB Easyfire je peč na pelete, ki ima gorilnik izdelan kot retortni sistem z doziranjem od spodaj z avtomatskim vžigom, puhalom za dovod izgorevalnega zraka in protipožarno varnostno loputo. Ima avtomatsko čiščenje izmenjevalca toplote, odjem pepela in sesalni ventilator. Za ta sistem je priporočljiva uporaba 6mm lesnih peletov. Dovod goriva je možen iz leve ali desne.


KWB odstranjevanje pepela
Posodo za pepel s kolesci in priročnim izvlečjivim ročajem je potrebno prazniti 1-2 krat letno. Garantiramo udobje in čistočo v vaši kurilnici!

KWB gorilni sistem
Zanesljiv KWB gorilni sistem je izveden kot retortni gorilnik z doziranjem od spodaj ter nad gorilnikom nameščenim izgorevalnim obročem. Vžiganje se izvede samodejno. Posebna izvedba šob za sekundarni zrak v zgorevalnem obroču zagotavlja odlično vrtinčenje plamena in visoko izgorevalno temperaturo ter s tem omogoča čisto in popolno izgorevanje lesnih plinov.

KWB toplotni izmenjevalec s samodejnim čiščenjem
Standardno, dnevno čiščenje toplotnega izmenjevalca poteka samodejno. Posebne vgrajene vzmeti poleg čiščenja izmenjevalca zagotavljajo tudi optimalno izmenjavo toplote. Rezultat omenjenega je konstantno visoka stopnja izkoristka.

KWB varnostni sistem
Naš 3-stopenjski varnostni koncept sestoji iz popolnoma zatesnjenega kanala polža, ki
onemogoča dovod nezaželenega zraka, plinotesne in samostojno zapirajoče se protipožarne lopute ter iz tipala količine kuriva. Protipožarna loputa deluje tudi v primeru sile, kot je na primer izpad električne energije ? na ta način je zagotovljena optimalna varnost.

KWB izgorevanje
S posebno namestitvijo šob za dovod sekundarnega zraka v izgorevalnem obroču je zagotovljeno popolno vrtinčenje, visoka izgorevalna temperatura in s tem čistejše izgorevanje izgorevalnih plinov.