PELETI

Prednosti: cenovno ugodni, mobilni za prenašanje in nabavo, enostavni
Slabosti: različne kvalitete goriva na trgu

Strošek pri povprečni enodružinski dobro izolirani hiši 150m2 ekvivalent 2300l kurilnega olja 4,8 t peletov po ceni 180€/t – 230 €/t = cca 860 – 1100€


Peleti so zelo gosti in imajo zelo nizko vsebnost vlage (pod 10 %). To omogoča zelo visoke izkoristke pri izgorevanju. Največjo kurilnost peletov dosegajo peleti iglavcev. Na trgu se pojavljajo različno kvalitetni peleti, izdelani iz nekvalitetnega dela lesa, npr. lubja. Posledično je več pepela in nabiranje smol na kurišču, za kar je potrebno več čiščenja.

Na trgu se pojavljajo različni proizvajalci teh peči, zadnje čase tudi cenovno ugodnejši gorilci, ki se lahko vgradijo na obstoječe peči. V podjetju Ekosolar se trudimo stranki pojasnit različne prednosti in slabosti ob izbiri določene naprave, da se lahko kupec kvalitetno odločil za pravo investicijo. 

Priporočamo peč na pelete Easyfire proizvajalca KWB. Predstavlja sinonim za kakovost in dolgotrajno brezkrbno delovanje. Popolna avtomatizacija in unikaten način izgorevanja omogoča izgorevanje različno kvalitetnih peletov z najvišjimi izkoristkom. Njegovo rokovanje je preprosto, ima samodejno čiščenje in doziranje peletov. Naprava, ki vam bo dolgo leta služila.

V podjetju Ekosolar se trudimo prilagodit zahtevam kupcev, po želji vam lahko priporočimo tudi druge, cenovno ugodnejše rešitve. Glede na izkušnje vas bomo opozorili na prednosti in slabosti. Kvalitetno pa vgradili sistem za katerega se boste vi odločili.
Povezave:
  • EasyFire - Ključne prednosti
  • Priponke: 
  • preglednica_kurilna_vrednost_peletov.pdf
  • Primerjava kakovosti peletov.pdf