POLENA

Prednosti: cenovno ugodni, možnost uporabe iz lastnih gozdov oz. lokalnih virov
Slabosti: rokovanje, skladiščenje

Strošek pri povprečni enodružinski dobro izolirani hiši 150m2 ekvivalent 2300l kurilnega olja 12m3 drva in peč na lesno pirolizo po ceni 70€/m3 = cca 840€.

Montaža razvodov za radiatorsko, talno in zidno gretje, montaža radiatorjev. Vodovodne instalacije; hladna in topla voda,odvodi. Sanitarne instalacije.


Ogrevanje na cepance – sekana drva predstavlja še vedno eno izmed klasičnih načinov kurjenja. Slovenija je bogata z gozdovi in dostopni so vsaki podeželski hiši. Sicer je potrebno vložit določen trud za pripravo in potrebno je ustrezno skladiščit. Pomembno je tudi da so cepanci suhi, saj jim odvečna vlaga zmanjšuje kurilnost.

Današnje smernice gredo k učinkoviti rabi energije. Z vgradnjo moderne peči na pirolizo – lesni plin, kotlovnice lahko prihranimo 50% drv v primerjavi z starejšimi klasičnimi pečmi. Vendar pa je za pravilno delovanje potrebno pridobljeno energijo tudi koristno izkoriščat. Nekdanje, zastarele, večinoma ročne načine regulacije v enostanovanjskih hišah, so v zadnjem času zamenjali sodobni, popolnoma avtomatski načini regulacije, ki poleg boljših pogojev bivanja zagotavljajo tudi opazne prihranke energije.

Peč na drva KWB Classicfire ustreza najvišjim standardom ogrevanja. Pridobljeni lesni plin potuje v izgorevalno komoro iz šamota, kjer se zavrtinči, nato skozi turbolatorje izmenjevalnika toplota. Odlikujejo ga še avtomatsko vzdrževanje žerjavice, avtomatska prilagoditev na različne kakovosti drv, sodobna regulacija z krmiljenjem na podlagi zunanje temperature, itd…

V podjetju Ekosolar se trudimo prilagoditi zahtevam kupcev, po želji vam lahko priporočimo tudi druge, cenovno ugodnejše rešitve. Glede na izkušnje vas bomo opozorili na prednosti in slabosti. Kvalitetno pa vgradili sistem za katerega se boste vi odločili.
Povezave:
  • Ključne prednosti KWB Classicfire