SEKANCI

Prednosti: najcenejše ogrevanje, kurjenje ostanka pri sečnji in čiščenja gozdov
Slabosti: skladiščenje, sušenje, začetna investicija

Strošek pri povprečni enodružinski dobro izolirani hiši 150m2 ekvivalent 2300l kurilnega olja 28 m3 peletov po ceni 20€/m3 = cca 560€


Sekanci so kosi sesekanega lesa, veliki do 10 cm. Običajno sekance izdelujemo iz drobnega lesa (les z majhnim premerom, npr. droben les iz redčenja gozdov, veje, krošnje), lesa slabše kakovosti ali iz lesnih ostankov. Kakovost sekancev je odvisna od kakovosti vhodne surovine in tehnologije drobljenja.Pri pripravi in skladiščenju je potrebno posebno pozornost posvetiti vlažnosti, ki bistveno vpliva na kvaliteto sekancev.

Kot kurivo predstavlja ogrevanje na sekance najcenejše ogrevanje na trgu. Investicija je bolj smiselna za večje sisteme; ogrevanje večstanovanjskih hiš, večjih objektov, kot so šole, vrtci, hoteli, itd.

V tem primeru je potrebno izbrati zanesljivega partnerja, katera peč bo delovala dolgotrajno, zanesljivo in učinkovito. Takšen sistem je vsekakor KWB Multifire. Robusten sistem doziranja, unikatna izgorevalna komora z samostojnim čiščenjem, samodejni vklop in reševanje napak, sms in daljinski nadzor so le ene izmed poglavitnih značilnosti izdelka.
Povezave:
  • Ključne prednosti KWB Multifire
  • Priponke: 
  • NEWS