2.) SOLARNE SISTEMSKE REŠITVE

Sonce je praktično neizčrpan vir energije, ki nam lahko zagotovi čist in donosen del energije za naše potrebe. Sončno energijo lahko uporabljamo za proizvodnjo toplote (ogrevanje in hlajenje) z uporabo sprejemnikov sončne energije (SSE).

Podjetje Ekosolar ima dolgoletne izkušnje na področju izkoriščanja sončne energije. Smo uradni zastopnik za solarne sisteme Sonnenkraft. Naročite se za brezplačen izračun potenciala sončne energije na vaši lokaciji ali obiščite www.sonnenkraft.si.


Prednosti izrabe sončne energije za proizvodnjo toplote

• neizčrpen vir energije dostopen vsem,
• nizki stroški vzdrževanja in investicije,
• enostavno vzdrževanje sistema,
• znižani stroški priprave tople vode in ogrevanja na račun manjše porabe fosilnih goriv,
• preizkušen in zanesljiv obnovljiv vir energije,
• zmanjšanje emisij CO2,
• subvencioniran nakup.

Podjetje Ekosolar ima dolgoletne izkušnje na področju izkoriščanja sončne energije. Smo uradni zastopnik za solarne sisteme Sonnenkraft. Naročite se za brezplačen izračun potenciala sončne energije na vaši lokaciji ali obiščite www.sonnenkraft.si.

Sonenkraft solarne sisteme je mogoče izkoriščati za:

Priprava tople sanitarne vode

Glede na potrebe se ustrezno dimenzionira »bojler«, število sprejemnikov sončne energije in opcijske opreme. Prihranimo lahko do 80% letnih potreb po ogrevanju tople vode - ob idealni legi in usmerjenosti SSE. Ob minimalni porabi električne energije je povračilna doba investicija zelo kratka, sama življenjska doba pa dolga od 20 do 30let.*

Priprava sveže tople sanitarne vode in podpora ogrevanja

Oprema vsebuje zalogovnik tople vode, plastni modul za pripravo sveže pitne vode, regulacijo,… Sistem lahko ob optimalni postavitvi prihrani do 80% energije za sanitarno vodo in do 40% potreb po ogrevanju. Slednji pride prav do izraza v prehodnem obdobju, ko so dnevi sončni, noči pa še hladne, ter je potreba po ogrevanju.

Prednost tega sistema je tudi, da pridobite zalogovnik. V primeru da imate še dobro obstoječo peč na drva oz. drugo, je zelo smiselno vgradit zalogovnik. Slednji namreč poveča izkoristek peči. Peč na drva tako deluje z maksimalnim njenim možnim izkoristkom, ni kondenzacije dimnih plinov oz. dušenje peči z zapiranjem lopute, manj žlindre in manj neizkoriščene toplote uhaja skozi dimnik.

Topla voda se pripravlja sproti preko toplotnega izmenjevalca, ni nevarnosti legionele, ni postane vode. Zaradi velikega zalogovnika pa se sončna energija skladišči več dni.

Povezave:
  • Naročite se za brezplačen izračun potenciala sončne energije na vaši lokaciji ali obiščite www.sonnenkraft.si.
  • Predstavitev solarnih sistemov